0
Ваш кошик порожній!

Ви ще не вибрали жодного товару.

Як вибрати веломобіль для дитини?

27.03.2024

Що таке дитячий веломобіль? Такий вид транспорту має ще одну назву – педальний автомобіль дитячий. Це захоплюючий транспорт для хлопчиків та дівчаток, що зробить їхнє дозвілля на подвір’ї веселим, активним та корисним для здоров’я.

Принцип їзди у веломобіля такий же самий, як і у велосипеда - аби почати рухатися, дитині необхідно крутити педалі: чим швидше вона це робитиме, тим швидше їхатиме веломобіль. Габарити такого дитячого транспорту доволі компактні – батьки легко віднайдуть місце для його зберігання у будинку чи у квартирі. Конструкція веломобілю досить стійка, тому батьки можуть не хвилюватися за безпеку дитини під час катання. Загалом веломобіль успішно поєднує в собі найкращі риси велосипеду та дитячого електрокара. Саме тому батьки часто ставлять собі питання: як обрати кращий веломобіль, на що саме зважати, з якими характеристиками купувати дитячий транспорт? Давайте сьогодні поговоримо саме про це.

Переваги дитячих веломобілів

Дитячий автомобіль на педалях стає все більш популярним із кожним днем. І це не дивно. Адже такий вид дитячого транспорту має низку переваг:

1. Катання на веломобілі укріплює м’язовий скелет, серцево-судинну систему, систему дихання. Також дозвілля на педальному автомобілі розвиває витривалість та силу. Часте катання навчить дитину швидко приймати рішення (куди повернути, коли загальмувати) та допоможе віднайти нових друзів. Окрім цього, катання на педальному автомобілі розвине вестибулярний апарат маленького водія.

2. Ідеально підходять для дуже активних діток, які жодної хвилинки не можуть посидіти спокійно. Крутячи педалі, малюк зможе витрачати свою енергію, направивши її у правильне русло.

3. Завдяки веломобілю дитина полюбить прогулянки на свіжому повітрі і буде із задоволенням кататися на веломобілі.

ПеревагиПереваги

4. Веломобіль – чудовий спосіб весело провести час всією родиною. Нині можна обрати веломобіль і для дорослого, і для дитини. А спільні інтереси суттєво укріплять стосунки між усіма членами сім’ї.

5. Дитячий педальний автомобіль дасть дитині основи поняття керування транспортом. Катаючись на веломобілі, дитина практичним шляхом засвоїть основні правила дорожнього руху.

6. Веломобіль набагато безпечніший для дитини, аніж велосипед. Зазвичай конструкцією передбачено три або чотири колеса, тому вона є досить стійкою.

ПеревагиПереваги

Веломобіль Freedom, Kidigo
Код 50205
7 410 грн
Веломобіль Wow, Kidigo
Код 50209
5 390 грн
Квадроцикл Racing Team, Falk (синій)
Код 89789
5 490 грн
Квадроцикл, ТехноК (червоний)
Код 120058
1 578 грн

Конструкція дитячого веломобіля: головні особливості

Різні види веломобілів мають різні характеристики. Вони залежать від особливостей конструкції.

Тип приводу

У дитячих веломобілів буває різний тип приводу:

1. F – рухається лише вперед. Педалі такого дитячого транспорту можуть обертатися тільки вперед. Такі приводи встановлюються лише на найбільш недорогі дитячі веломобілі.

2. АF – педалі можуть обертатися не тільки вперед, а і назад. Якщо покрутити педалі назад, транспорт дасть задній хід.

3. BFR – веломобілі з високою маневреністю. На такій моделі можна легко їхати вперед та гальмувати педалями.

4. BFR-3 – транспорт з трьохшвидкісною передачею. На такому веломобілі можна легко маневрувати.

приводпривод

Дуга безпеки та ремені безпеки

Дуга безпеки захищає шию та голову дитини під час падіння або раптового гальмування. Цей елемент конструкції виглядає як трубка. За формою вона повторює форму спинки сидіння. Монтується дуга за сидінням. Для виготовлення дуги використовують міцні сплави.

У випадку, якщо веломобіль перевернеться і лежатиме на землі догори колесами, його конструкція обпиратиметься об дугу. Таким чином, голова дитини, що керує транспортом, не торкнеться землі. Деякі моделі веломобілів відразу комплектуються таким елементом. У інших же педальних автомобілів передбачена можливість придбати та встановити дугу безпеки окремо.

Ремені безпеки захищають дитину від випадкового випадіння під час катання. Для дітей молодшого віку завжди за можливості обирайте дитячий транспорт із ременями безпеки.

Гальма

Виробники дитячих веломобілів пропонують моделі з різним типом гальмування:

1. З ручними гальмами. Зупинити веломобіль можна лише, скориставшись ручними гальмами.

2. З барабанними гальмами. Аби зупинити веломобіль з барабанними гальмами, потрібно прокрутити педалі назад. Механізм такого гальма розташований у задній втулці. Саме цей тип гальм називають ще «ножним».

3. З ручними та барабанними гальмами. У таких моделях поєднується два види гальм. Таким чином, маленький водій може обирати оптимальний для нього варіант, аби швидко загальмувати у тій чи іншій ситуації.

ГальмаГальма

Колеса

Дитячі веломобілі можуть мати три або чотири колеса. Конструкцію з чотирма колесами можна вважати більш стійкою. Найпопулярніший вид коліс у педальних автомобілів мають покриття із міцної гуми. Завдяки цьому дитячий транспорт може їхати практично по будь-якій поверхні: по асфальту, грунту, піску тощо.

Рама та кузов

Для виготовлення рами часто використовують круглі чи квадратні трубки. Вони мають різний діаметр та міцність. Рама веломобіля може бути виготовлена із різних матеріалів: сталь, титанові чи алюмінієві сплави, кевлар, карбон.

Багато дитячих педальних автомобілів мають хребтову раму. Кузов веломобіля буває закритим або відкритим. Зазвичай його форма – обтічна. Кузов може бути виготовлено із склопластику, карбону, алюмінієвого сплаву, кевлару. Також на каркас може натягуватися тканина, що не промокає.

Рамакузов

Дизайн

Старші дітки із задоволенням будуть кататися на моделях із спортивним кермом. Їм підійдуть конструкції, що нагадують міні байки на 3-х чи 4-х колесах.

Діткам меншого віку можна купити веломобіль із оригінальним оформленням. Сьогодні батьки можуть обрати модель, корпус якої нагадує автомобіль, трактор, спеціальну техніку. Великим попитом користуються педальні автомобілі у вигляді навантажувачів із ковшем та причіпами. Дитячі веломобілі можуть бути найрізноманітніших кольорів.

дизайндизайн

Вік дитини та веломобіль

Коли купувати дитині веломобіль? Маленький водій може управляти веломобілем вже з трьох років. Але в такому віці катання має бути завжди під пильним наглядом батьків. Оптимальний вік для знайомства із веломобілем – 5 років.

Обираючи веломобіль, необхідно найперше зважати на вік дитини. Для дітей до 12 років слід обирати веломобілі з мінімальною вагою та максимально простою конструкцією. Дітям старше 12 років та підлітками можна купити педальний автомобіль із конструкцією з міцнішого та важчого матеріалу.

Веломобіль для дитини від 5 до 9 років повинен бути легким. Дітки з великим задоволенням кататимуться на педальних автомобілях у вигляді машинок, тракторів, спеціальної техніки. Рекомендуємо обирати модель із однією швидкістю.

віквік

Для дитини, старше 9 років, можна придбати веломобіль, у якому передбачено більше, ніж одну швидкість. Також можна зупинити вибір на моделі з двома сидіннями. У такому віці дитина із задоволенням покатає когось зі своїх друзів. Але майте на увазі, що не потрібно ще обирати занадто довгі моделі, бо ж вони не дуже маневрені.

Веломобіль з 12 років – це вже підліткова модель. Тут можна купити педальний автомобіль, що може швидко розганятися та має кілька швидкостей.

віквік

На що іще звернути увагу під час вибору веломобіля?

Аби вибір дитячого педального транспорту був успішним, перед придбанням звертайте увагу на:

1. Сидіння. Діти швидко підростають, а тому було б добре, якби була можливість регулювати висоту сидіння. Таким чином, дитина зможе довше кататися на веломобілі.

2. Ремені безпеки. Вони обов’язково мають бути у веломобілях, призначених для дітей до 5 років.

3. Вагу. Загальна вага конструкції має бути такою, або її можна було легко транспортувати, виносити з квартири тощо.

4. Дизайн. Оригінальні дизайни приваблюють дітей. Досить реалістичні моделі з ковшами, причіпами, багажниками неодмінно викликатимуть зацікавлення у дітей.

СиддінняДизайн

Веломобіль – сучасний вид дитячого транспорту, що може здивувати своїм дизайном та порадувати можливостями. Знаючи кілька секретів правильного вибору педального автомобіля, ви порадуєте свою дитини та подаруєте їй можливість весело і з користю проводити час на свіжому повітрі. Відшукати чудовий вибір дитячих веломобілів можна в нашому інтернет-магазині товарів для дітей Lolo. Тут на вас завжди чекатимуть великий асортимент, висока якість та доступна ціна на найкращі дитячі товари.